PHP-inställningar

Hur man ändrar PHP-inställningar

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ibland kräver vissa WordPress-teman och plugins modifierade PHP-inställningar för att fungera korrekt. Vi arbetar för närvarande med att lägga till vanliga PHP-inställningar till vår kontrollpanel för att ge dig kontroll över dessa.

Kontakta helt enkelt vår support genom att klicka på chattikonen i det nedre högra hörnet och låt oss veta vilken sida du vill ändra PHP-inställningar på och vilka värden du vill använda. Vi har nyligen lagt till funktionalitet för att ändra PHP-version på egen hand, se nedan.

Ändra PHP-version

För att ändra PHP-version på en hemsida, öppna hemsidan i fråga i vår panel och klicka sedan på fliken Avancerat. Här kan du ändra PHP-version. Tänk på att nyare versioner av PHP även kräver nyare versioner av WordPress, plugins och tema. Om problem uppstår kan du alltid gå tillbaka till tidigare PHP-version.

Klicka på Hämta aktuella inställningar och för att se till att du ser de aktuella inställningarna för hemsidan, ändra sedan och ändra till din önskade PHP-version och klicka på Spara.

Att ändra PHP-version tar bara några sekunder.

Hur man ändrar PHP inställningar

Vissa PHP-inställningar går enkelt att ändra i Templ-panelen.

Öppna hemsidan du vill ändra PHP-inställningar för i vår panel. Nästa steg är att klicka på Avancerat, följt av PHP Inställningar.

Härifrån kan du ändra följande inställningar:

• Max upload size

• Post max size

• Memory limit

• Max execution time

• Max input vars

Hur man ändrar övriga PHP-inställningar

PHP-inställingar som inte är tillgängliga i Templ-panelen går vanligen att ändra på applikationsnivå istället, vilket man gör genom att lägga till små kodsnuttar på ens sajt.

För att exempelvis ändra short_open_tag så kan man lägga till detta till sin sajts wp-config.php-fil:

ini_set('short_open_tag', '1');

Samma metod kan alltså användas för att ändra många PHP-inställningar och inte bara just short_open_tag.