WordPress
Öka WordPress minnesgräns

Hur man ökar minnesgränsen i WordPress (genom att editera wp-config.php)

Karl avatar
Skrivet av Karl
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

WP_MEMORY_LIMIT låter dig bestämma max-gränsen för minne som får användas av PHP i WordPress. Detta värde kan behöva justeras om man utför något tungt på hemsidan som kräver mycket minne.

Om man ser "Allowed memory size of xxxxxx bytes exhausted" i error-loggen så är det en indikation på att minnesgränsen behöver utökas.

Öka WordPress minnesgräns

Anslut till din hemsida med SFTP eller SSH och editera filen wp-config.php och lägg till följande rad:

define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '128M' );

Du behöver lägga till ovan rad före följande rad
/* That's all, stop editing! Happy blogging. */ i wp-config.php-filen.

Öka minnesgränsen med Templ Optimizer

Ett annat alternativ för att öka minnesgränsen i WordPress är att installera vårt plugin Templ Optimizer där man bl.a enkelt göra detta.