Fjärråtkomst till databas

Hur du ansluter en databas till din dator eller server.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att få åtkomst till en hemsidas databas från din dator eller server måste du skapa en SSH-tunnel.

Skapa en SSH-tunnel

1. Upprätta tunneln:
    Använd följande kommando för att upprätta en tunnel mellan din dator och hemsidan:

ssh -p PORT USER@IPADDRESS -L127.0.0.1:3306:/var/run/mysqld/mysqld.sock

Ersätt PORT, USER och IPADDRESS med de uppgifterna som finns på hemsidans översiktsida i Templ-panelen.

2. Åtkomst till databasen:
    Efter att SSH-anslutningen upprättats kan du komma åt databasen på din dator via port 3306, eller annan port.

Obs: Om du redan har en databasanslutning som använder port 3306, måste du upprätta tunneln på en alternativ port, till exempel port 3307.