Att peka om A-Record till Templ innebär att du pekar om endast din hemsida till oss, medan e-post och annat relaterat till domän förblir kvar utan att flyttas till oss.

A-Record skall peka om till din Templ-servers IP-adress. Denna finner du i vår panel genom att klicka på Hemsidor i den vänstra menyn i vår panel, klicka sedan på din hemsida i listan, sedan finner du IP-adressen här:

Hur man ändrar A-Record

A-Record ändras där du kontrollerar din DNS, vanligtvis där man har registrerat sin domän. Logga in där du har din domän och navigera till den domän du vill peka om A-Record till oss, navigera till DNS-inställningarna för domänen och ändra A-record för @ och www så att dessa pekar på din servers IP adress hos oss.

Obs! Det är viktigt att ändra både @ och www!
TTL kan sättas till 300 för snabbare propagering.

OBS 2: Ta även bort eventuella AAAA records för @ och www, då dessa är för IPv6 och inte behövs hos oss.

En annan anledning att ta bort eventuella AAAA-records är så att ditt SSL-certifikat hos oss kan genereras automatiskt, vilket sker när du pekar om A-record och propageringen har slagit igenom.

Här är externa länkar till populära domänregistrars och deras how-to guider för att ändra A-Record:

Är inte din domänregistrar med i listan? Osäker på hur du uppdaterar dina A-records?

Skicka ett meddelande till oss så hjälper vi till. Eller fråga din domänregistrar hur du ändrar A-records hos dom.

Hur man kollar om A-records har ändrats (propagerats klart)

Det enklaste sättet att kolla om sina A-records har propagerats är att använda DNS Checker genom att skriva in din domän, och sedan välja "A" och tryck på "Search".

Vi rekommenderar även att lägga till våra SPF och DKIM-records för bättre leveransbarhet för e-post.