Att peka om A-Record till Templ innebär att du pekar om endast din hemsida till oss, medan e-post och annat relaterat till domän förblir kvar utan att flyttas till oss.

<-- Viktigt: Börja med att ändra domän för din hemsida i vår panel innan du pekar om A-Records -->

Peka om A-Records

A-Record skall peka om till din Templ-servers IP-adress. Denna finner du i vår panel genom att klicka på Hemsidor i den vänstra menyn i vår panel, klicka sedan på din hemsida i listan, sedan finner du IP-adressen här:

Hur man ändrar A-Record

A-Record ändras där du kontrollerar din DNS, vanligtvis där man har registrerat sin domän. Logga in där du har din domän och navigera till den domän du vill peka om A-Record till oss, navigera till DNS-inställningarna för domänen och ändra A-record för @ och www så att dessa pekar på din servers IP adress hos oss.

OBS! 1 Det är viktigt att ändra både @ och www!
TTL kan sättas till 300 för snabbare propagering. TTL definierar hur lång tid din domäns DNS-inställningar är cachade. Om du har en TTL satt på 3600 (sekunder) så kommer det ta upp till en timme

Pro tip:
Om din TTL är satt till 3600, sänk den till 300 eller lägsta möjliga och sedan vänta en timme innan du pekar om. Då kommer ompekningen ta ca 5 min istället för 1 timme.

OBS! 2: Ta även bort eventuella AAAA records för @ och www, då dessa är för IPv6 och inte behövs hos oss.

En annan anledning att ta bort eventuella AAAA-records är så att ditt SSL-certifikat hos oss kan genereras automatiskt, vilket sker när du pekar om A-record och propageringen har slagit igenom.

OBS! 3: Lägg till SPF och DKIM DNS-poster.

Om du vill kunna skicka e-post från din hemsida så behöver du lägga till dessa DNS-poster för din domän. (Dessa inställningar läggs till automatiskt om man använder våra namnservrar).

Här är externa länkar till populära domänregistrars och deras how-to guider för att ändra A-Record:

Är inte din domänregistrar med i listan? Osäker på hur du uppdaterar dina A-records?

Skicka ett meddelande till oss så hjälper vi till. Eller fråga din domänregistrar hur du ändrar A-records hos dom.

Hur man kollar om A-records har ändrats (propagerats klart)

Det enklaste sättet att kolla om sina A-records har propagerats är att använda DNS Checker genom att skriva in din domän, och sedan välja "A" och tryck på "Search".

OBS! Om du har åäö i ditt domännamn så behöver du först konvertera domännamnet till Punycode och sedan skriva in det i DNS Checker.