Alla samlingarKom igång med TemplDomän
Uppdatera namnservrar för domäner från tredje part

Hur man uppdaterar namnservrar för domäner från tredje part, manuellt genererar SSL-certifikat, samt hur man förstår propageringstider.

Karl avatar
Skrivet av Karl
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

OBS! Uppdatering av namnservrar kommer att påverka alla tjänster kopplade till din domän, inklusive e-post och andra relaterade funktioner. Om du är osäker på konsekvenserna av att ändra namnservrar, vänligen kontakta oss för hjälp.

Innan du pekar om, var noga med att kopierar eventuella befintliga DNS-poster som du vill behålla till Templ, så att inte e-post och andra funktioner slutar fungera när ändringen av namnservrar får effekt.

Innan du uppdaterar dina namnservrar

Innan du uppdaterar dina namnservrar bör du först uppdatera din domäns "A-post" och peka den mot din Templ-servers IP-adress. IP-adressen till hemsidan kan hittas på översiktssidan i Templ-panelen.

OBS: Om du inte vill flytta hela din DNS-hantering, utan endast din hemsida (och inte andra tjänster som e-post osv.), bör du enbart ändra A-records så att de pekar mot din hemsida hos Templ.

Lägg till domänen i Templ-panelen

För att ta reda på vilka namnservrar du behöver byta till måste du först lägga till domänen i Templ-panelen. Lägg till domänen genom att följa guiden Lägg till en domän från en annan registrar. När den är tillagd kommer du att se följande meddelande:

Din domän är tillagd, men den har inget SSL certifikat ännu. Ett certifikat kommer att genereras så fort namnservrarna är uppdaterade och propagerade.

(Nedan följer information om hur du uppdaterar dina namnservrar, och hur du kontrollerar att domänen har propagerats.)

Uppdatera namnservrar hos en extern registrar

För att Templ ska hantera din domän automatiskt behöver du uppdatera namnservrarna hos domänregistraren där du har köpt domänen, t.ex GoDaddy eller NameCheap.

Hitta dina Templ-namnservrar

1. Navigera till Domäner i vänstermenyn i Templ-panelen.

2. Klicka sedan på den domän du vill uppdatera. De tilldelade namnservrarna kommer att visas där.

Guider för domänregistrarer

Här är länkar till populära domänregistrarer och deras guider för att uppdatera namnservrar.

Registrar-guider. Klicka på pilen till vänster för att expandera listan.

Finns inte din domänregistrar med i listan? Om du är osäker på hur du uppdaterar dina namnservrar, kontakta oss i chatten (ikonen längst ned till höger på sidan) så hjälper vill till.

Propageringstid: Efter att du har uppdaterat dina namnservrar kan det ta upp till 4 till 8 timmar för .com- och .net-domäner, samt 24 till 48 timmar för andra domänändelser, innan domänen har pekats om (propagerats) världen runt.

Kontrollerar att dina namnservrar har propgerats

Det enklaste sättet att kontrollera att dina namnservrar har propagerats är att använda DNS Checker. Ange ditt domännamn, välj "NS" och klicka på Search.

När dina namnservrar propagerats kommer det att stå "ns-cloud-xx.googledomains.com" som resultat.

Hur man manuellt genererar SSL-certifikatet

Om ditt SSL-certifikat inte har genererats automatiskt kan du göra det manuellt i Templ-panelen, men se till att dina namnservrar har propagerats helt först.

Steg för att manuellt generera SSL

1. Gå till Domäner i vänstermenyn i Templ-panelen.

2. Hitta domänen i listan, klicka på den, och klicka sedan på Generera SSL-certifikat.