Skapa backup

Hur man manuellt skapar en backup i Templ-panelen

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Alla hemsidor (utom stagingsidor) hos Templ säkerhetskopieras automatiskt en gång per dag. Om du vill göra en säkerhetskopia (backup) manuellt, följ stegen nedan.

• Backupfiler innehåller WordPress-filer samt databas.

Skapa backup

Steg 1: Logga in på din Templ-panel och klicka på Hemsidor

Steg 2: Klicka på den hemsida som du vill säkerhetskopiera, klicka sedan på Backuper

Steg 3: Döp din backup till ett valfritt namn, t.ex dagens datum.

Om du klickar väljer "Spara på fjärrserver" så sparas backupfilen på en separat server än från din egen, och räknas då inte mot ditt eget diskutrymme. Det räknas dock mot din bandbreddsanvändning att skapa en fjärrbackup.

Klicka sedan på Fortsätt för att skapa din backupfil.

Vänta medan din backupfil skapas, när den är klar så kommer du att bemötas av ett liknande meddelande som på bilden ovan, där kan man direkt ladda ned backupfilen till en dator om du vill.

Obs! Manuella och automatiska fjärrbackuper sparas i 30 dagar.