Återställ Backup

Hur man återställer en backup (säkerhetskopia) i Templ-panelen.

Karl avatar
Skrivet av Karl
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Obs! Återställning av en backup återställer även WP-Admin lösenordet till det WP-Admin lösenord som listas i Templ-panelen, om detta är ändrat tidigare.

• Tidsstämpeln på alla backuper är i din lokala tidszon.

Återställ backup

Klicka på Hemsidor, Din hemsida, Backuper, och till sist Återställ Backup.

1. Välj vilken hemsida du vill återställa en backup från. (Om du har fler än en).

2. Om du vill återställa en backup från en Fjärrserver, klicka då i kryssrutan under Fjärrbackups. Våra dagliga automatiska backuper finns där.

3. Välj den backupfil du vill återställa och tryck sedan på Fortsätt.

4. Vänta på att hemsidan återställs, det kan ta flera minuter.

När hemsidan är återställd så kommer du se ett liknande meddelande som på bilden nedan.

Selektiv Återställning

Gör en selektiv återställning av en backup genom att inkludera, eller exkludera filer och databas:

I exemplet ovan så återställer vi databasen samt alla mappar förutom wp-content/enmapp och wp-content/enannanmapp.

Det går även att återställa enbart dessa mappar genom att välja alternativet "Återställ enbart mappar listade nedan" om man föredrar det.

För att inte återställa databasen så måste man klicka i kryssrutan bredvid "Återställ inte databas".

FAQ

Varför finns nyligen tillagda filer kvar efter återställning av backup?
Detta beror på att återställning av backup inte tar bort filer och mappar som har lagts till sedan backuptillfället.

Vad det gäller plugins och teman så sparas vanligtvis all deras konfiguration och "status" (dvs. huruvida de är aktiverade eller ej) i sidans databas, så återställning av databasen kommer i praktiken att göra så att plugin och temans konfiguration försvinner, även om själva filerna finns kvar.