Uppdatera Namnservrar

Hur man uppdaterar sina namnservrar, information om propageringstid & information om SSL-certifikat.

Karl avatar
Skrivet av Karl
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

OBS! Uppdatering av namnservrar kommer att ändra allt för din domän, inklusive eventuella e-postmeddelanden eller andra saker som är associerade med domänen. Om du inte är säker på vad det innebär att byta namnservrar, vänligen kontakta oss istället och vi hjälper dig.

Tänk på att kopiera ev. befintliga viktiga DNS-inställningar till Templ innan ompekning görs, så inte e-post eller annat slutar fungera när ändringen av NS har effekt.

Innan du uppdaterar dina namnservrar

Innan du uppdaterar dina namnservrar bör du börja med att uppdatera din domäns "A-post" och peka den mot din Templ-servers IP-adress. Hemsidans IP kan hittas på Översikts-sidan i Templ-panelen.

Om du inte vill flytta DNS till, så ska bara A-records pekas mot hemsidan hos oss.

Hur man uppdaterar sina namnservrar

För att få fram vilka namnservrar man ska ändra till så behöver man först lägga till domänen i Templ-panelen. Klicka på Domäner i vänstra menyn och sedan Lägg till domän från annan registrar.

Efter det kommer du se följande notis:

Din domän är tillagd, men den har inget SSL certifikat ännu. Ett certifikat kommer att genereras så fort namnservrarna är uppdaterade och propagerade.

Nedan följer information om hur man uppdaterar sina namnservrar, och hur man kollar hur domänen har propagerats klart.

Så här uppdaterar du dina namnservrar hos en extern registrar

För att Templ ska hantera din domän automatiskt måste du uppdatera namnservrarna där du har köpt din domän, t.ex hos GoDaddy eller NameCheap.

Hitta dina Templ namnservrar

Klicka på Domäner i den vänstra menyn och klicka sedan på domänen du vill uppdatera. Där kommer du att se de tilldelade namnservrarna för den domänen.

Nedan finns en skärmbild endast för referens. Namnservrarna i exemplet nedan kan vara olika än dina.

Här är länkar till populära domänregistrars och deras how-to guider för att uppdatera sina namnservrar. Klicka på pilen till vänster för att expandera listan.

Är inte din domänregistrar med i listan? Osäker på hur du uppdaterar dina namnservrar?

Skicka ett meddelande till oss så hjälper vi till. Eller fråga din domänregistrar hur du ändrar namnservrar hos dom.

Obs: Efter du har uppdaterat dina namnservrar så kan det ta upp till 24 timmar innan domänen har pekats om (propagerats).

Efter du har uppdaterat dina namnservrar så kan det ta upp till 24 timmar innan domänen har pekats om (propagerats) världen runt.

Hur man kollar om namnservrarna har propgerats klart

Det enklaste sättet att kolla om sina namnservrar har propagerats är att använda DNS Checker genom att skriva in din domän, och sedan välja "NS" och tryck på "Search".

När dina namnservrar är propagerade så ska det visas"ns-cloud-xx.googledomains.com" som resultat.

Hur man genererar sitt SSL-certifikat manuellt

Om ditt SSL-certifikat inte har genererats automatiskt kan du göra det manuellt i Templ-panelen. Tänk på att du ska vänta tills namnservrarna har propagerats först.

Så här genererar du SSL-certifikatet manuellt i Templ-panelen

1. Logga in på din Templ-panel

2. Klicka på Domäner i vänstra menyn

3. Klicka på din domän, och klicka sedan på "Lägg till SSL-certifikat nu!"