Introduktion

Den här artikeln beskriver hur man skapar, editerar och tar bort DNS-poster för domäner som hanteras hos Templ.

De flesta DNS-poster hanteras automatiskt av vår panel, när du lägger till en domän, eller tilldelar en domän till en hemsida. Dessa DNS-poster behöver sällan hanteras manuellt.

Vissa DNS-poster, som t.ex verifiering av domänägarskap i Google Search Console med en TXT-post behöver läggas till manuellt.

Hantera DNS

Den här guiden förutsätter att du har lagt till en domän i vår panel, och att domänen använder våra namnservrar.

Relaterad guide: Hur man ändrar namnservrar.

För att komma igång med hantera DNS så klickar man på Domäner, sedan på den domän du vill hantera DNS för.

Scrolla sedan ned till och klicka på knappen Hantera DNS.

Skapa en ny DNS-post

För att skapa en ny DNS-post så klickar man på Lägg till högst upp till höger.

En ruta öppnas där du kan välja vilken typ av DNS-post du vill lägga till.

Välj den typ av DNS-post du vill lägga till och lägg sedan till värdet för posten. Kom ihåg att lägga till en post per rad om du behöver lägga till flera poster.

Obs: TXT-poster behöver läggas till inom citationstecken, som detta exempel:

"google-site-verification=VkX8XHiESy97AZcZMEaoufTXErpIkiQyr5c7I_kdpr4"

Klicka på Spara när du har lagt till din DNS-post. Du kan behöva vänta några minuter för att DNS-posten ska propagera (uppdateras) världen runt.

Det enklaste sättet att kolla om DNSen har uppdaterats är att använda verktyget DNS Checker.

Ändra befintliga DNS-poster

Klicka på en existerande DNS-post för att redigera den posten. Några vanliga DNS-poster man ibland kan behöva redigera är TXT-post och MX-poster.

Ta bort en DNS-post

Klicka först på en existerande DNS-post och klicka sedan på Radera för att ta bort den DNS-posten.

TXT-poster

TXT-poster är en typ av DNS-post som innehåller textinformation för källor utanför din domän. Du kan använda TXT-poster för olika ändamål. Google använder dem för att verifiera domänägarskap och de används också för att säkerställa e-postsäkerhet och leveransbarhet för e-post.

MX-poster

Mail Exchange (MX) poster dirigerar en domäns inkommande e-post. Flera MX-poster kan definieras för en domän, alla med olika prioritet. Om e-post inte kan levereras med posten med högsta prioritet används den andra prioritetsposten och så vidare.

Relaterad guide: Hur man ställer in MX-poster för G Suite. (Kommer snart)