Konfigurera SFTP-klient (Windows)

Hur man konfigurerar en SFTP-klient i Windows och kopplar ihop den med din hemsida hos Templ för filåtkomst.

Karl avatar
Skrivet av Karl
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Obs! Om du inte redan har skapat en SSH-nyckel i Windows samt lagt till den i Templ-panelen, vänligen följ del 1 och del 2 nedan innan du konfigurerar din SFTP-klient.

Efter att du har genererat din SSH-nyckel och lagt till den i Templ-panelen så är det dags att konfigurera din SFTP-klient. I denna guide kommer vi att använda FileZilla, men du kan använda en annan SFTP-klient om så önskas.

Konfigurera SFTP-klient (FileZilla)

Steg 1 - Ladda ned och installera FileZilla.

När du har laddat, installerat och öppnat FileZilla så är nästa steg att lägga till din Templ-sajt i FileZilla. För att göra det, öppna först Platshanteraren (ikonen i vänstra hörnet på bilden nedan), och klicka på Ny plats (vilket innebär ny hemsida).

Öppna fliken Allmänt och fyll i dina uppgifter enligt nedan:
Protokoll: SFTP - SSH File Transfer Protocol
Värd: Fyll i ditt eget domännamn (ex. dindomän.se)

Port: Väljd sidans port(Du hittar den i vår panel)
Inloggningstyp: Nyckelfil
Användare: SFTP Användarnamn (listat på Översiktssidan för din hemsida i vår panel).
Nyckelfil: Klicka på Bläddra... och gå till den mapp där du sparade dina SSH-nycklar, här lägger du till din privata nyckel.

När du har fyllt i allting så ska det se ut ungefär så här

Men med din egen domän och SSH-nyckel, så klart.

Klicka på Anslut för att säkerställa att du kan komma åt dina WordPress-filer med SFTP.

Obs, om du använder Cloudflare eller liknande tjänst så måste du ansluta med din servers IP-adress istället för ditt domännamn.