Detta är en guide för att migrera en existerande WordPress-hemsida till Templ.io med hjälp av migreringstilläget Duplicator. Guiden är uppdelad i två delar:

• Fas 1: Exportera din hemsida med Duplicator.
  • Fas 2: Importera din hemsida till Templ.io

INNAN DU BÖRJAR

• Vänligen stäng av eventuella cache-plugin du har installerat på din nuvarande WordPress hemsida, och glöm inte att tömma cachen.
  • Uppdatera WordPress till senaste versionen innan du börjar migreringen. Äldre versioner kan ha problem med migreringen, och det är även en säkerhetsrisk att inte hålla WordPress uppdaterat.

Fas 1: Exportera din hemsida med Duplicator

Den första fasen görs i WordPress på din nuvarande hemsida. Det vi kommer göra är att skapa ett paket av hela din hemsida med hjälp av Duplicator, så att vi sedan kan importera paketet (hemsidan) i Templ.io-panelen (Fas 2 av denna guide).

Steg  1 - Logga in i WordPress Admin (WP-admin)
Öppna och logga in i WordPress Admin (wp-admin) på din hemsida som du vill migrera till Templ.io.

Steg 2 - Installera Duplicator
I menyn till vänster, tryck på Tillägg, sedan Lägg till nytt  och sedan sök efter Duplicator och Installera och aktivera tillägget.

Steg 3 - Öppna Duplicator och tryck på Paket
Efter du har öppnat Duplicator, tryck sedan på Skapa ny.

Steg 4

Du behöver inte ändra några inställningar, utan tryck bara på Nästa.

Steg  5
Duplicator kommer nu att skanna din hemsida, detta kan ta några minuter.

Om allt går bra med skanningen så kommer du att få meddelandet "Skanningen slutförd". Tryck då på Skapa för att börja skapa ditt paket.

Om Duplicator skulle misslyckas att skapa paketet så går det bra att testa igen. Om du skulle köra fast vi det detta steg, kontakta oss så hjälper vi dig.

Steg 6 - Paketet är klart
Efter att paketet är klart och du har sett meddelandet "Paketet är klart" i grön text, tryck då på Paket upp till höger.

Steg 7
Tryck på ikonen längst till höger om ditt paket (se bild nedan) för att öppna paketet och visa detaljerna.

Steg 8 - Kopiera Arkivlänken

Vi behöver nu kopiera Arkivlänken till ditt Duplicator-paket. Högerklicka på Arkivlänken enligt bilden nedan, och välj sedan "Kopiera länkadress".

Spara länken och se till att den slutar på _archive.zip. Vi är nu klara med export-fasen av denna guide.

Fas 2: Importera din hemsida till Templ.io

Steg 1 - Öppna Templ.io-panelen
Öppna Templ.io-panelen och tryck på Hemsidor sedan Migrera hemsida.

Steg 2 - Fyll i uppgifterna för migrering

1. Klistra in din Duplicator arkivlänk (som vi sparade i slutet av exportfasen).
  2. Ge ditt hemsida ett namn
  3. Välj den plats där din hemsida ska ligga. Om majoriteten av hemsidans besökare är i Sverige så rekommenderar vi att lägga hemsidan i Finland, för lägsta möjliga laddningstid.

Efter att du har klickat på Fortsätt så kommer importprocessen att starta. Detta kan ta flera minuter, beroende på hur stor din hemsida är. När importprocessen är klar så är nästa steg att gå tillbaka till din hemsida och öppna startsidan och se så att din hemsida har migrerats korrekt.