Denna guide visar hur man klonar en hemsida i Templ.io-panelen.

Hur det går till

För att klona en hemsida så behöver vi två saker:

1. Hemsidan du vill klona
  2. En till hemsida som vi importerar klonen till

Först skapar vi en komplett backup av hemsidan som ska klonas, och sedan importerar denna till den nya hemsidan, vilket kommer göra dessa hemsidor till identiska kloner.

När du har skapat hemsidan du vill klona och en ny hemsida som du vill importera klonen till borde du ha minst två hemsidor på din kontrollpanel:

I mitt exempel kommer jag att använda dessa två hemsidor:

1. Website to be cloned
  2. Import clone here

Den förstnämnda är en färdig hemsida som jag vill klona, och den sistnämnde är en ny hemsida där jag kommer importera klonen till, för att göra dessa två hemsidor identiska.

Klona en hemsida - steg för steg.

Steg 1:
Klicka på hemsidan du vill klona, i mitt fall är det "Website to be cloned".

Steg 2:
Klicka på Skapa backup enligt bilden nedan:

Steg 3:
Döp din backupfil till valfritt namn, klicka sedan i "Spara på fjärrserver" och slutligen klicka på Fortsätt.

Det kan ta några minuter att skapa backupfilen, vänta tills det är klart och klicka sedan på Fortsätt igen.

Steg 4

Återgå till listan över hemsidor och klicka sedan på hemsidan som du vill importera klonen till, i mitt fall är det "import clone here".

Klicka sedan på Återställ Backup enligt bilden nedan:

Steg 5:
Välj vilken den hemsida som du vill importera backupfilen från, i mitt exempel är det "Website to be cloned".

Kryssa sedan i "Välj backuper som är sparade på en fjärrserver", och slutligen välj backupfilen som du skapade i Steg 3 i denna guide, och klicka sedan på Fortsätt.

Det är allt! Du måste nu vänta några minuter för att återställningen ska slutföras, när återställningen är klar kommer du att ha två identiska hemsido och kloningsprocessen är färdig.