Innan du importerar en hemsida så är det viktigt att veta att den nuvarande hemsidan kommer att skrivas över. Med detta sagt, så rekommenderar vi därför att skapar en backup för den nuvarande sidan om du skulle vilja återställa den i framtiden.

Det går att importera en hemsida med två st filtyper:

• 1. Duplicator-fil
  • 2. Templ.io Backup-fil

1. Hur man importerar en hemsida med en Duplicator-fil (länk)

För att få fram din Duplicator-länk, vänligen följ steg 1-8 från denna guide.

Efter du har din Duplicator-länk sparad, öppna Templ.io-panelen och tryck på Hemsidor, sedan välj hemsidan du vill importera en ny hemsida till (den gamla hemsida ersätts med den hemsida som importeras). Tryck sedan på knappen Importera hemsida.

Efter att du har klickat på Fortsätt så kommer importprocessen att starta. Detta kan ta flera minuter, beroende på hur stor din hemsida är. När importprocessen är klar så är nästa steg att gå tillbaka till din hemsida och öppna startsidan och se så att den nya hemsidan har importerats korrekt.

2. Hur man importerar en Templ.io Backupfil

Att importera en Templ.io backupfil är enkelt, det fungerar med backuper som är sparade på samma server som din hemsida (lokala backuper) och även med fjärrbackuper som är sparade på en fjärrserver.

Steg 1 - Skapa din nedladdningslänk för den backupfil du vill använda. För att göra detta så navigera först till Backuper i den vänstra menyn i Templ.io-panelen.

Steg 2 - Välj den backupfil du vill använda och tryck sedan på Skapa Nedladdningslänk.

När länken är skapad, högerklicka då på länken och välj "Kopiera länkadress".

Efter du har din Backup-länk sparad, öppna Templ.io-panelen och tryck på Hemsidor, sedan välj hemsidan du vill importera en ny hemsida till (den gamla hemsida ersätts med den hemsida som importeras). Tryck sedan på knappen Importera hemsida.

När du har tryckt på Importera hemsida så behöver du byta Filtyp till Templ.io backup, och sedan klistra in din backup-länk och trycka på Fortsätt.

Efter att du har klickat på Fortsätt så kommer importprocessen att starta. Detta kan ta flera minuter, beroende på hur stor din hemsida är. När importprocessen är klar så är nästa steg att gå tillbaka till din hemsida och öppna startsidan och se så att den nya hemsidan har importerats korrekt.