Obs! Innan du följer denna guide så krävs det att du har lagt till den domän i Templ.io-panelen som du vill använda för e-post. Om du inte har lagt till den än, vänligen följ denna guide.

Steg 1 - Logga in på din Templ.io Kontrollpanel och klicka på Email i vänstra menyn, sedan Emailadresser och sedan Lägg till Email.

Steg 2 - Det är nu dags att skapa den emailadress du vill använda. För detta exempel kommer vi att skapa emailadressen "test@minhemsida.se" för att visa hur man skapar sin emailadress och använder den via Gmail.

Namn: Döp din emailadress, i detta exempel vill vi skapa "test@minhemsida.se" så vi skriver bara in "test" i detta fall.

Domän: Välj din domän i listan.

Vidarebefordringar: Skriv in din Gmail-adress i detta fält.

När du är klar, scrolla ned och tryck på Fortsätt.

Steg 3 - Öppna SMTP-Inställningarna. Klicka på Email i vänstra menyn, sedan SMTP-Inställningar. Det är dessa inställningar som vi behöver konfigurera i Gmail, så e-postadressen vi precis har skapat kan användas via Gmail.

Steg 4 - Öppna Gmail och navigera till Inställningar.

Steg 5
- Klicka på fliken Konton och Import och vid alternativet "Skicka e-post som" tryck på länken "Lägg till ytterligare en e-postadress"

Fyll i det namn du vill ange som avsändare och vill i din e-postadress och tryck sedan på Nästa Steg.

Steg 6 - Öppna SMTP-Inställningarna i Templ.io-panelen om du inte redan har gjort det. Det är här vi hittar våra inställningar som skall skrivas in i Gmail.

Kopiera dina inställningar från SMTP-sidan till Gmail:

(Wootemple är vårt företagsnamn).

SMTP-server: Fyll i serveradressen från dina SMTP-Inställningar.
Användarnamn: Ditt användarnamn från dina SMTP-Inställningar.
Lösenord: Ditt lösenord från dina SMTP-Inställningar. (Klicka i rutan Visa Lösenord och sedan kopiera det och klistra in det i Gmail).
Port: 587

Välj alternativet "Säker anslutning med TLS (rekommenderas).

Klicka på "Lägg till konto", nästa steg är att bekräfta din e-postadress du precis har lagt till. Du kommer att få ett mail till din Gmail som du har använt, öppna mailet och klicka på bekräftelselänken för att bekräfta den nya adressen.

Efter adressen är bekräftad så är allt klart och den nya adressen är redo att användas via ditt Gmailkonto.

Extra tips

• Om du vill använda den nya adressen som standardavsändare för Gmailkontot, öppna då Gmails inställningar (Steg 4), tryck sedan på Konton och Import - vid din nya adress, klicka använd som standard.
  • För att manuellt välja avsändare, klicka på knappen för att skriva ett nytt mail, klicka sedan på avsändaren enligt bilden nedan för att byta adress.