OBS! Uppdatering av namnservrar kommer att ändra allt för din domän, inklusive eventuella e-postmeddelanden eller andra saker som är associerade med domänen. Om du inte är säker på vad det innebär att byta namnservrar, vänligen kontakta oss istället och vi hjälper dig.

Hur man uppdaterar sina namnservrar

Om du redan har lagt till en domän i din Templ.io Kontrollpanel och fått detta meddelande:

Din domän är tillagd, men den har inget SSL certifikat ännu. Ett certifikat kommer att genereras så fort namnservrarna är uppdaterade och propagerade.

Nedan följer information om hur man uppdaterar sina namnservrar, och hur man kollar hur domänen har propagerats klart.

Uppdatera A-Record innan du uppdaterar dina namnservrar
Efter att domänen har lagts till i vår kontrollpanel så måste först A-Record för din domän pekas om till din hemsidas server IP. Du kan hitta denna IP-adress på Detaljsidan för din hemsida i vår kontrollpanel.

Efter att du har pekat om A-Record för din domän så kan namnservrarna pekas om för domänen. Du hittar dina namnservrar genom att gå till Domänlistan, och sedan trycka på din domän

Så här uppdaterar du dina namnservrar

För att Templ.io ska hantera din domän automatiskt måste du uppdatera namnservrarna där du har köpt din domän, t.ex hos GoDaddy eller NameCheap.

Hitta dina Templ.io namnservrar:

1. Logga in på din Templ.io-panel om du inte redan har gjort det.
  2. Klicka på Domäner i vänstra menyn
  3. Klicka på din domän i domänlistan, sedan visas dina Templ.io namnservrar.

Nedan visas en skärmdump för referens. Namnservrarna i exemplet nedan är inte nödvändigtvis samma som dina.

Här är länkar till populära domänregistrars och deras how-to guider för att uppdatera sina namnservrar:

Är in din domänregistrar med i listan? Osäker på hur du uppdaterar dina namnservrar?

Skicka ett meddelande till oss så hjälper vi till. Eller fråga din domänregistrar hur du ändrar namnservrar hos dom.

Obs: Efter du har uppdaterat dina namnservrar så kan det ta upp till 24 timmar innan domänen har pekats om (propagerats).

Hur man kollar om namnservrarna har propgerats klart

Det enklaste sättet att kolla om sina namnservrar har propagerats är att använda DNS Checker genom att skriva in din domän, och sedan välja "NS" och tryck på "Search".

När dina namnservrar är propagerade så ska det visas"ns-cloud-xx.googledomains.com" som resultat.

Hur man genererar  sitt SSL-certifikat manuellt

Om ditt SSL-certifikat inte har genererats automatiskt kan du göra det manuellt i Templ.io-panelen. Tänk på att du ska vänta tills namnservrarna har propagerats först.

Så här genererar du SSL-certifikatet manuellt i Templ.io-panelen:

1. Logga in på din Templ.io-panel
  2. Klicka på Domäner i vänstra menyn
  3. Klicka på din domän, och klicka sedan på "Lägg till SSL-certifikat nu!"