Steg 1 - Logga in på din Templ.io Kontrollpanel och tryck på Domäner i den vänster menyn, och sedan Lägg till Domän.

Steg 2
- Fyll in namnet på den domän du äger och vill lägga till.

Externa Namnservrar: Kryssa i denna ruta om du vill hantera din domän själv och endast peka om t.ex A-Record för själva hemsidan till oss. Då hanteras epost m.m av er själva.

Låt rutan vara omarkerad om du vill peka om namnservrarna för domän till oss, så att vi hanterar DNSen för domänen.

Viktigt!
Uppdatering av namnservrarna på detta sätt kommer att ändra allt för din domän, inklusive eventuella e-postmeddelanden eller andra saker som är associerade med domänen.

Om du vill behålla e-post (inte flytta e-posten, utan bara peka om själva hemsidan till oss), så ska skall du bara uppdatera A-record för din domän, guide för detta kommer inom kort. Vänligen kontakta oss om du är osäker på hur man pekar om A-record.

Steg 3 - Uppdatera namnservrar
Obs! Detta skall INTE göras om du vill hantera DNS externt hos en annan leverantör. Är du det minsta osäker på vad det innebär att ändra namnservrar eller hur du pekar om din domän på rätt sätt, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig.

Efter att domänen har lagts till i vår kontrollpanel så måste först A-Record för din domän pekas om till din hemsidas server IP. Du kan hitta denna IP-adress på Detaljsidan för din hemsida i vår kontrollpanel.

Efter att du har pekat om A-Record för din domän så kan namnservrarna pekas om för domänen. Du hittar dina namnservrar genom att gå till Domänlistan, och sedan trycka på din domän. Eller efter du har tryckt på Fortsätt från bilden ovan.

Templ.io's namnservrar ser typiskt ut så här:
xx-cloud-x1.googledomains.com
xx-cloud-x2.googledomains.com
xx-cloud-x3.googledomains.com
xx-cloud-x4.googledomains.com

Notera att detta bara är ett exempel. Dina namnservrar kommer att skilja sig från dessa exempel. Öppna Domänlistan och tryck på din domän för att se exakt vilka namnservrar just du ska använda för din domän.

Efter du har uppdaterat dina namnservrar så kan det ta upp till 24 timmar innan domänen har pekats om (propagerats).

Relaterad artikel
Om du är osäker på hur man uppdaterar/pekar om dina namnservrar, vänligen följ denna guide.

Steg 4 (Sista steget) - Tilldela domänen till din hemsida
Efter att du har lagt till din domän och pekat om namnservrarna för domänen så är det dags att ställa in så att den nya domänen används för din hemsida, och inte vår temporära domän som du fick när du skapade hemsidan.

För att tilldela domänen till din hemsida, öppna din Templ.io Kontrollpanel och tryck på Hemsidor sedan välj din hemsida som du vill ändra domän för.

Tryck sedan på Redigera och sedan under Domän väljer du din egna domän, scrolla sedan ned och tryck på Fortsätt för att spara.

Kontrollera sedan att din hemsida fungerar ihop med din domän.